Фото: Pixabay

Наступного тижня в Україні знову буде дефіцит електроенергії, — Кудрицький

Наступного тижня в Україні знову спостерігатиметься дефіцит електроенергії в системі. Це відбудеться через сильну спеку.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Наступного тижня нас чекає нове випробування спекою. Дефіцит енергії в системі через зростання споживання, на жаль, повернеться", — наголосив він.

Посадовець зауважив, що на сьогодні дефіцит в енергосистемі прогнозується лише у вечірні години пікового навантаження, але вже з понеділка ситуація може змінитися і він відчуватиметься протягом усієї доби.

"Ощадливе енергоспоживання буде надзвичайно важливим для того, щоб пройти період з понеділка по п’ятницю з найменшим дискомфортом для всіх споживачів", — зазначив Кудрицький.

Він також спрогнозував, що наприкінці місяця ситуація покращиться. Це стане можливим через покращення погодних умов та завдяки новим потужностям компанії.

Нагадаємо, раніше очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що мережі "Укренерго" вже здатні пропускати обсяги навантажень електроенергії, які необхідні під час зимового опалювального сезону. Однак українській енергосистемі, крім так званого "пасивного захисту", потрібно більше "активного".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.08.2024 20:10