Фото ілюстративне. Джерело: nato.int

НАТО створює план перекидання військ США в Європу на випадок війни з Росією

НАТО розробляє численні "сухопутні коридори", щоби перекинути американські війська й озброєння до лінії фронту в разі великої наземної війни Європи з Росією. Вони покликані пришвидшити цей процес. До того ж заздалегідь сплановані логістичні маршрути можуть допомогти відбити потенційну атаку Росії.

Таку інформацію оприлюднило видання The Telegraph. Неназвані співрозмовники журналістів зазначили, що американські солдати висадяться в одному з п’яти портів, після чого їх спрямують заздалегідь запланованими матеріально-технічними маршрутами, щоби протистояти можливій атаці Москви.

Це відбувається на тлі попереджень вищого керівництва Альянсу про те, що західні уряди повинні підготуватися до конфлікту з Росією в найближчі два десятиліття.

Логістичні маршрути стали ключовим пріоритетом після того, як на саміті у Вільнюсі минулого року лідери НАТО погодилися підготувати 300 000 військових, яких утримуватимуть у стані високої готовності для захисту альянсу.

Зокрема, один із планів плани передбачає, що американські війська висаджуються в нідерландських портах перед тим, як сісти на потяги, які перевозять їх через Німеччину та далі до Польщі.

Але за лаштунками також ведуться домовленості про розширення маршрутів до інших портів, щоби переконатися, що наземні лінії зв’язку не зможуть розірвати сили Москви.

Якщо сили НАТО, які входитимуть із Нідерландів, постраждають від російського бомбардування, або північноєвропейські порти будуть знищені, Альянс збирається зосередитися на портах Італії, Греції та Туреччини. З італійських портів американські війська можуть переправлятися по суші через Словенію, Хорватію до Угорщини, яка має спільний кордон з Україною. Подібні плани існують щодо транспортування сил із портів Туреччини та Греції через Болгарію та Румунію, щоб дістатися до східного флангу альянсу.

Плани НАТО

Інфографіка: The Telegraph

Нагадаємо, декілька днів тому канцлер Німеччини Олаф Шольц переконаний, що загроза з боку Російської Федерації триватиме, тому його країна укріплюватиме власну оборону. Берлін також допомагатиме в обороні членів Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.06.2024 13:56