Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц обіцяє захищати НАТО від російської агресії: рішуча заява німецького канцлера

Глава німецького уряду Олаф Шольц переконаний, що загроза з боку Російської Федерації триватиме, тому його країна укріплюватиме власну оборону. Берлін також допомагатиме в обороні членів Північноатлантичного альянсу.

Таку заяву Шольц зробив 2 червня на Східнонімецькому економічному форумі в місті Бад-Заров, пише n-tv.

Шольц підкреслив, що оголошений ним у 2022 році "поворотний момент" у політиці його держави був необхідний, щоб показати Кремлю, що "ми готові захищати кожен квадратний сантиметр території НАТО від нападів".

Канцлер Німеччини також вважає, що дипломатія буде успішною лише з позиції сили.

"І оскільки загроза з боку Росії буде продовжуватися, ми та інші союзники вирішили минулого року розгорнути додаткові підрозділи в країнах Балтії, а в майбутньому розмістити там на постійній основі цілу бригаду. Це вперше для Німеччини та Бундесверу", — наголосив Олаф Шольц.

Очільник німецького уряду також підкреслив на необхідності рішучих реформ в економіці, що будуть "спрямовані на посилення нашої конкурентоспроможності".

Раніше Олаф Шольц заявляв, що сяде за стіл переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним тоді, коли той зрозуміє, що необхідно виводити війська з України.

Водночас федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі не бачить підстав для розширення сфери застосування західної зброї у війні в Україні. Він переконаний, що удари по Росії можуть спровокувати "велику війну".

Також у травні Шольц заявив, що Німеччина й надалі підтримуватиме Україну у війні з Російською Федерацією. У 2024 році Берлін надасть Києву допомогу у розмірі понад сім мільярдів євро.

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц заявив, що у запланованому на наступний місяць саміті щодо України є велика перспектива та можливість змінити ситуацію. Зустріч політичних лідерів світу стане великим кроком уперед задля досягнення миру у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2024 18:55