НАТО знову обіцяє Україні підтримку, але Угорщина проти

31 ЖОВТНЯ 2019 09:33

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг приїхав в Одесу. Його візит в Україну проходить на тлі заяв Міністерства оборони країни про намір переглянути формат роботи з північноатлантичним альянсом заради більш практичного співробітництва. Сам Столтенберг запевнив Київ у підтримці з боку НАТО, повідомляє Euro News.

У Києві Столтенберг обіцяє обговорити ситуацію із заявою альянсу по Україні. Воно було заблоковано Угорщиною, яка заявляє про порушення прав угорців в Закарпатті. Це питання в двосторонніх відносинах між Угорщиною та Україною загострився після прийняття закону про використання української мови в освіті. Коли поправки про становище меншин не були включені в проект заяви НАТО, Будапешт звинуватив Вашингтон в зневажливому ставленні до східних партнерів.

Раніше Вашингтон попереджав Будапешт про зростання російської загрози для Угорщини в разі, якщо буде зірвано зближення України з НАТО. Розвиток відносин з Володимиром Путіним посол США Девід Корнштейн називав «грою з вогнем». Глава угорського МЗС Петер Сійярто зазначив, що не можна розглядати ці заяви серйозно.

Політика, 31.10.2019 09:33