Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Вчені планують відправити ШІ для спілкування з інопланетянами

Вчені з проекту SETI, який займається пошуком позаземних цивілізацій, планують відправити на переговори з іншопланетянами штучний інтелект.

Як повідомляє видання Futurism, від початку 1960 років людство почало надсилати в космос різні повідомлення. Йдеться про музику, наукові формули, азбуку Морзе та карти

Все це робилось у надії почути відповідь. Проте всі подібні спроби залишаються марними. Водночас астроном Інституту SETI Френч Марчіс і дослідник NASA Ігнасіо Лопес-Франсуа займаються створенням версії ШІ, яку називають "посланнями позаземному розуму".

За словами науковців, наразі було виявлено велику кількість придатних для життя екзопланет у нашій галактиці, тому вчені вважають, що на деяких з цих планет можуть мешкати технологічно-розвинуті цивілізації, яким було б цікаво вийти на контакт людством.

"Посилаючи ретельно підібрані великі мовні моделі в космос, ми відкриємо двері для безпрецедентного обміну інформацією з позаземними розумами. Це також гарантує, що людська спадщина збережеться, навіть якщо сам люди зникнуть", — наголосили вчені.

Нагадаємо, раніше видання Forbes повідомляло, що за словами науковців, людство до цього часу не зустріло інопланетян через те, що у космосі або дуже мало позаземних цивілізацій, або Всесвіт перенаселений. Загалом у Всесвіті існує трильйон галактик, що ще більше ускладнює пошук позаземного життя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 01.08.2024 16:45