Фото: armyinform.com.ua

Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми будемо воювати лопатами, — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова "воювати лопатами", якщо західні партнери припинять постачати військову допомогу. Також він нагадав, що у Конгресу США "сливає час" щодо ухвалення рішення про нове фінансування для України.

Про це йдеться в інтерв'ю очільника відомства виданню ABC News.

Міністр зазначив, що збільшення військової допомоги Україні потенційно дозволить уникнути прямої конфронтації між НАТО та Росією, у яку американські війська будуть змушені втрутитися. 

"Якою б не була ціна підтримки України зараз, ціна хаосу у світі, якщо Україна програє, буде набагато, набагато вищою", сказав Кулеба.

Міністр також запевнив, що Україна ніколи не поступиться Росії та буде боротися й тоді, коли не буде вистачати зброї.

"Навіть якщо у нас скінчиться зброя, ми битимемося лопатами. Тому що на карту тут для України поставлено існування цієї нації", наголосив очільник відомства.

Кулеба виключив будь-які переговори з Росією, доки Україна не опиниться в набагато сильнішій позиції на полі бою. Також він визнав, що російські військові "засвоїли уроки" і тепер "набагато краще адаптовані до цієї війни", але передбачив Росії "більше поразок" цього року.

Нагадаємо, 13 січня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм французьким колегою Стефаном Сежурне, який перебуває з візитом у Києві. Дипломати обговорили подальше постачання в Україну систем ППО і ракет до них, кроки України до членства в ЄС і НАТО, залучення нових країн до Формули миру і розвиток оборонної співпраці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.01.2024 10:34