Дмитро Кулеба. Джерело: прес-служба МЗС України

Кулеба розповів, що для України "план А" та чим шкідливий "план Б", якого насправді немає

В України є "план А", який містить повне відновлення територіальної цілісності України. А "план Б", про який пишуть журналісти, — це фактично поступка Росії, він Україні не потрібен.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час виступу на своїй сторінці в Instagram.

"Що таке "план А"? "План А" — це повне відновлення територіальної цілісності України. Це виробництво зброї в належній кількості для того, щоб Україна могла себе захищати, і в перспективі членство в НАТО, щоб запобігати агресіям. І третій елемент — це відновлення економіки України та всього зруйнованого з використанням заморожених російських активів та інвестицій", — зазначив він.

За його словами, натомість "план Б", про який кажуть журналісти й експерти, — це поступка Росії.

"Ми ж усі бачимо, що лунає від різних експертів і журналістів, яке їхнє бачення "плану Б". "План Б" для них — це поступка принаймні з одного з озвучених мною пунктів. Для них "план Б" — це погодитися на якісь територіальні поступки, це відмова допомагати України отримувати зброю, це не передавати Україні заморожені активи Росії. Ось про який "план Б" йшлося", — пояснив Кулеба.

Міністр закордонних справ наголосив, що такий "план Б" Україні не потрібен.

"Тому я і кажу, що немає жодного "плану Б". Є "план А", і ми його дотримуємося", — підсумував Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що 2024 року Україна не лише чекатиме на постачання західного озброєння, а й нарощуватиме власне військове виробництво. І це, за його словами, є наш "план Б".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 21:42