Фото: uainfo.org

Навіщо рашисти обстрілюють острів Зміїний: роз'яснення військових

Російська Федерація намагається продемонструвати свою присутність у Чорному морі. Саме тому окупанти періодично обстрілюють острів Зміїний.

Відповідну заяву в ефірі телемарафону зробила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. Таким способом, на думку Гуменюк, загарбники надіслали "меседж панування в Чорному морі" з боку Росії.

"А острів Зміїний і акваторія навколо нього — це в принципі вузол морських транспортних шляхів, де можлива орієнтація судна і перенаправлення курсу на порти України зокрема. Такі бомбардування навколо острова якраз можуть бути спрямовані на демонстрацію власної присутності, сили й контролю ситуації в акваторії північно-західної частини Чорного моря", — заявила Гуменюк.

Ракетна загроза з Чорного моря

Керівниця об’єднаного пресцентру ОК "Південь" повідомила, що станом на ранок 31 липня, в Чорному морі немає ракетоносіїв, але вони є на пунктах базування. При цьому Гуменюк наголосила, що, враховуючи тривалу паузу відсутності ворожих ракетоносіїв у Чорному морі на чергуванні, вони в пунктах базування абсолютно готові до виходу в море.

За її словами, таке виведення може відбутися протягом однієї години — прибуття на пускові рубежі та здійснення атаки.

"Коли немає ракетоносіїв у Чорному морі на бойовому чергуванні, ми не знімаємо рівень небезпеки високий, оскільки є практика, що окупанти б’ють просто з бухт, хоча це дуже небезпечно для самого ракетоносія і для тих кораблів, що перебувають поруч", — додала Гуменюк.

Нагадаємо, у ніч на 30 липня російські загарбники вдалися до повітряних атак. Тактичною авіацією в Чорному морі ворог вже втретє цього місяця атакував острів Зміїний.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 11:40