Фото ілюстративне зі соцмереж

НБУ заборонив використання кредитних коштів для участі в азартних іграх: деталі

Національний банк України заборонив клієнтам користуватися кредитними коштами для участі в азартних іграх. Ініціатива набере чинності 22 червня.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

"Національний банк України з 22 червня 2024 року запроваджує заборону на проведення платіжних операцій клієнтів на рахунки організаторів азартних ігор для участі в азартних іграх користуючись коштами, отриманими на умовах кредиту", — йдеться у повідомленні НБУ.

У Нацбанку пояснили, що відповідна заборона необхідна для того, щоб:

  • мінімізувати ризики для безпеки та стабільності фінансової системи;
  • зменшити негативні наслідки функціонування сфери азартних ігор в мережі Інтернет;
  • захистити права споживачів;
  • розвивати відповідальне споживче кредитування.

Що відомо про обмеження грального бізнесу в Україні

Наприкінці березня військовослужбовець 59-ї бригади ЗСУ Павло Петриченко (загинув 15 квітня 2024 року) зареєстрував петицію з проханням до президента Володимира Зеленського звернути увагу на шкоду, якої гральний бізнес завдає українській армії та суспільству. Петиція за день набрала понад 26 000 голосів. Після цього український гарант доручив голові СБУ, Держспецзв’язку, Мінцифрі, а також секретареві РНБО зібрати аналітику щодо роботи онлайн-казино та запропонувати рішення.

Уже 20 квітня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в Інтернеті. 24 квітня Верховна Рада схвалила за основу законопроект про посилення контролю за гральним бізнесом. Він також передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Нагадаємо, 28 травня уряд ухвалив зміни, якими забороняється реклама азартних ігор та букмекерських контор у державі. Це стосується постанови "Деякі питання протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет".

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.06.2024 15:15