Фото: росЗМІ

Не екс-"беркутівець": стало відомо, хто насправді катував у Росії викрадених українських дітей

Напередодні у ЗМІ з’явилася інформація, що колишній співробітник "Беркута" Валерій Астахов бив та залякував українських дітей, яких незаконно вивезли з окупованих територій до Росії. Натомість, як нам вдалося дізнатися, насправді до звірств над юними українцями причетний російський депутат.

Так, журналісти писали, що людина, яка застосовувала насильство щодо викрадених українських дітей, — колишній співробітник "Беркута" Валерій Астахов. Він після анексії Криму прийняв громадянство Росії і перейшов на службу до МВС РФ в Євпаторії. Також його внесено до "Миротворця".

Водночас ми провели власне розслідування й з’ясували, що насправді катом, який мордував і залякував дітей, є Васильєв Максим Сергійович — депутат Курської облдуми.

Діти, яких вдалося повернути з Росії, розповіли, що їх били, погрожували їм та тримали у підвалі. Дівчинку з Херсона вдарили залізним ціпком з такою силою, що у неї на спині залишився "синець смужкою". У таборі "Дружба" в Євпаторії Васильєв відводив дітей до підвалу, показував цей ціпок і погрожував, що за підтримку України битиме. За словами маленьких українців, у таборі не було постільної білизни, лише брудні матраци та подушки. Не всі діти зіткнулися в таборах з жорстоким поводженням, але всі говорять про погані умови та неякісну їжу.

Відзначимо, що російського нелюда неодноразово помічали в компанії глави Чечні Рамзана Кадирова.

депутат Максим Васильєв в компанії Рамзана Кадирова

Максим Васильєв та Рамзан Кадиров. Джерело: росЗМІ

А також він є частим гостем на окупованих територіях України. Зокрема, на Донеччині зустрічався і з ватажком терористів Денисом Пушиліним.

депутат Максим Васильєв в компанії Дениса Пушиліна

Максим Васильєв та Денис Пушилін. Джерело: росЗМІ

Також Максим Васильєв хизується дружбою з найманцями з ПВК "Вагнера". Нелюд переконує, що до них часто їздить на фронт.

Цікаво, що в січні Васильєв вирушив відпочивати в Мексику, і це викликало критику від його виборців. На відео, яке розлетілося у мережі, Васильєв на одному з мексиканських пляжів робить собі коктейль, закушує його креветками, поки російські "мобіки" масово гинуть на фронті. Згодом він звинуватив знайомого з України, який начебто навмисно змонтував відео, щоб дискредитувати його.

Коментуючи звинувачення на свою адресу з приводу відпустки у Мексиці, Васильєв пригрозив, що має друзів серед "вагнерівців".

Нагадаємо, Україна порахувала, скільки українських дітей незаконно депортувала Росія на свою територію, або утримує на окупованій території. РФ викрала майже 4,4 тис. дітей, які є сиротами, напівсиротами або позбавлені батьківського піклування.

Окупанти намагалися передати на всиновлення викрадених українських дітей в російські сім'ї. Вони брехали дітям, що батьки-українці від них відмовилися.

Також відомо, що 22 березня Росія повернула в Україну викрадених ще сімнадцять дітей. Їх окупанти депортували з Херсонської та Харківської областей бойових дій.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у викраденні українських дітей

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2023 10:52