Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Не лише "калібри" й "шахеди": названо ще одну ворожу ціль, яку знищили військові цієї ночі

У ніч на 14 серпня окупанти здійснили масований обстріл України. Вони у кілька хвиль запускали ударні безпілотники, а також крилаті ракети "Калібр". Водночас не лише ці цілі знищили наші захисники.

Як повідомили у Повітряних силах Збройних сил України, військовим вдалося приземлити російський вертоліт.

Вказується, що дрони атакували Україну з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ), водночас "Калібри" росіяни запустили з акваторії Чорного моря (ворожий фрегат в районі Ялти).

Загалом ворог застосував:

  • 15 ударних БпЛА Shahed-136/131;
  • вісім крилатих ракет "Калібр".

Усі цілі було знищено. Також захисники збили ворожий вертоліт, однак поки що невідомо про його тип.

Повітряні сили

Інфографіка Повітряних сил ЗСУ

У Повітряних силах уточнили, що було застосовано зенітні керовані ракети та стрілецьку зброю підрозділів безпосереднього прикриття.

Нічний обстріл України 14 серпня

У ніч на понеділок у Києві та частині областей оголосили повітряну тривогу. Вона пов'язана із загрозою застосування ворогом балістичних ракет та ударних дронів камікадзе. За інформацією ОК "Південь", попередньо було відомо про чотири групи ударних БпЛА: три — у напрямку Одеси, одна — у напрямку Південного.

Усі цілі, які випустив ворог, атакували Одесу. Уламки дронів та ракет пошкодили гуртожиток у центрі міста, а також супермаркет. Крім того, на двох об'єктах сталася пожежа, а вибуховою хвилею у кількох будівлях понівечено вікна та балкони, побито припарковані поруч автівки. Внаслідок нічної атаки поранення отримали троє людей — їм надається вся необхідна допомога.

Нагадаємо, 13 серпня рашисти увесь день обстрілювали Херсонщину, внаслідок чого семеро людей загинули та дев'ятеро отримали поранення. Наймолодшій жертві окупантів — маленькій Софійці — було усього 23 дні від народження: ворожі обстріли вбили також її 12-річного братика та маму з татом. Найстаршій жертві окупантів було 67 років. Зокрема, росіяни у неділю обстріляли Херсон, Велетенське, Золоту Балку, Станіслав, Комишувату та Широку Балку.

14 серпня у Херсонській області оголошено День жалоби за вбитими напередодні мирними жителями. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 08:17