Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

"Не може бути місця для ідіотів": у Римі оштрафували українця, який викарбував ініціали на стіні Колізею

У столиці Італії — Римі — 19-річний громадянин України вигравіював ініціали свого імені на стіні Колізею. Свій підпис юнак залишив між першим кільцем і атріумом.

Як повідомляє видання Ansa, українського туриста оштрафували. 

Так, українця негайно затримали та доставили до відділку поліції, де на нього склали протокол й оштрафували. Водночас міський очільник Рима Роберто Гуалтьєрі заявив, що "втручання поліції, яка зупинила і покарала винуватця нового акту вандалізму в Колізеї, було правильним кроком".

"У місті, багатому на скарби, які є спадщиною людства, безумовно, не може бути місця для хуліганів та ідіотів", — наголосив Гуалтьєрі.

Що відомо про Колізей

Це амфітеатр, пам'ятка давньоримської архітектури, яка є однією з найграндіозніших та найвідоміших споруд античного світу. Його будівництво почалось за наказом імператора Веспасіана у 72 році нашої ери та було закінчено в 80 році нашої ери, коли правив син Веспасіана — Тита. Ймовірно, що головним архітектором був Квінітій Атерій. Колізей розташований в Римі, в низині між Есквілінським, Палатинським та Целійським пагорбами. На момент завершення будівництва був наймісткішим амфітеатром у світі, який вміщував до 50 тисяч глядачів. Колізей діяв з 80 по 404 роки, переважно як місце для боїв гладіаторів та публічних страт.

Нагадаємо, раніше видання Corriere della Sera повідомляло, що на пляжі в Кротоне в південній частині Італії стався нещасний випадок, унаслідок якого загинув 47-річний громадянин України. Спочатку на нього напав рій ос, а потім він потонув.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.08.2024 12:32