Олександр Сирський і Валерій Залужний. Джерело: Facebook

"Не обговорюємо наказів": Сирський висловився про відставку Залужного

Теперішній головнокомандувач Збройних сил України та колишній — Олександр Сирський і Валерій Залужний — працювали пліч-о-пліч у найважчі часи від початку російського повномасштабного вторгнення. Їхня співпраця розпочалася навіть раніше.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю "Укрінформу".

"У військових є один обов’язок — ми не обговорюємо наказів, ми їх виконуємо. Тож якщо у президента країни, Верховного головнокомандувача, були причини для такої заміни, особливо під час активної фази війни, — це означає, що ці причини — вагомі", — зазначив він.

При цьому він запевнив, що вони працювали — як одна команда. Сирський також побажав Залужному успіху на новій і дуже відповідальній посаді.

"Можу сказати, що всі наші знання і весь досвід, який був набутий вже під час повномасштабної війни у боях з переважальними силами противника, будуть спрямовані на підвищення ефективності наших дій та максимального ураження ударних угруповань противника", — запевнив головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, на цій основі відпрацьовуються алгоритми роботи органів військового управління на всіх рівнях. Йдеться про детальне, ретельне планування дій об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту.

"Власне, від чіткої роботи цієї вертикалі, яка охоплює планування та забезпечення бойових дій, від своєчасного постачання новітньої зброї та боєприпасів від наших західних партнерів, залежить не лише успіх кожної з військових операцій, але й життя людей. Про це варто пам’ятати командирам всіх рівні, та й нашим союзникам на Заході ми постійно про це нагадуємо", — наголосив Олександр Сирський.

Він додав, що штаби повинні знати всі без винятку потреби фронту та володіти ситуацією на кожній його ділянці. У цьому на перший план виходить кваліфікація офіцерів, що належать до органів військового управління.

"Можу підтвердити, що склад Генерального штабу й інших органів військового управління буде оновлений завдяки бойовим офіцерам з великим практичним досвідом бойових дій, який вони набували на полях вже цієї війни", — підсумував головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, Сирський визнав, що ситуація на фронті насправді залишається складною. Але при цьому зазначив, що там вона не буває іншою. Кожний день вимагає від наших солдатів і офіцерів максимального напруження сил. Але українські військові не тільки стоять в обороні, а й щодня на різних напрямках самі просуваються вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 11:28