Фото: Pixabay

Не сушити в рисі: в Apple розповіли, як позбутися від вологи, якщо гаджет впав у воду

Компанія Apple закликала власників iPhone не сушити свій гаджет у пакеті з рисом, якщо він потрапив у воду. Такий метод може лише нашкодити смартфону.

На власному сайті Apple розмістила низку порад, як врятувати смартфон після падіння у воду.

"Не кладіть iPhone у пакет із рисом. Це може призвести до того, що дрібні частинки рису пошкодять iPhone", — йдеться у повідомленні.

Також компанія закликала користувачів не сушити iPhone за допомогою джерела тепла або стисненого повітря та не вставляти в роз’єм сторонні предмети, як-от серветки чи ватні палички.

Як правильно висушити смартфон після потрапляння у воду:

  • Переверніть iPhone роз’ємом донизу та легенько постукайте долонею, щоб видалити залишки рідини. Потім залиште iPhone сохнути, забезпечивши доступ повітря.
  • Принаймні через 30 хвилин спробуйте зарядити пристрій за допомогою кабелю Lightning чи USB-C або під’єднати аксесуар. Якщо знову з’явиться попередження, у роз’ємі чи під контактами кабелю досі є рідина. Залиште iPhone сохнути, забезпечивши доступ повітря на добу. Можна повторити спробу заряджання чи під’єднання аксесуарів протягом цього періоду. До повного висихання може знадобитися до 24 годин.
  • Якщо телефон висох, але однаково не заряджається, від’єднайте кабель від адаптера та від’єднайте адаптер від розетки (якщо це можливо), а потім під’єднайте їх знову.

"Якщо заряджати iPhone, поки в роз’ємі Lightning чи USB-C є волога, контакти роз’єму або кабелю можуть зазнати впливу корозії та викликати незворотні пошкодження чи припинення роботи, що призведе до проблем із під’єднанням iPhone або аксесуарів", — наголосили у Apple.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Apple планує виплачувати власникам iPhone по 349 доларів за несправність мікрофона у найпопулярніших моделях гаджетів. Йдеться про iPhone 7 і iPhone 7 Plus.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 25.02.2024 03:40