Фото: соцмережі

Не з'явилися до ТЦК: у поліції приголомшили кількістю чоловіків, які перебувають у розшуку

У Києві поліція розшукує понад п'ять тисяч чоловіків, які проігнорували повістки та не явились до територіальних центрів комплектування

Про це йдеться у відповіді Управління превентивної діяльності ГУНП у Києві на запит видання NV.

Правоохоронці повідомили, що станом на 1 квітня вони отримали 5387 звернень від ТЦК щодо встановлення місця перебування та доставлення осіб для складання відносно них адмінпротоколів. Водночас за ухилення від проходження військової служби необхідно встановити місце перебування та доставити до ТЦК 4955 осіб. Натепер правоохоронці встановили місце перебування та доставили до ТЦК 1416 громадян. 

Зазначимо, що нещодавно, а саме 10 квітня, Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №10379 про посилення відповідальності за військові правопорушення. Зокрема, за ухилення від постановки на військовий облік пропонується збільшити штраф у розмірі від 8500 до 17 000 гривень. Натепер сума штрафу становить 3400 — 5100 гривень. 

Якщо людина, щодо якої винесена постанова, може довести поважні причини неприбуття до ТЦК, то штрафу можна уникнути, а справу закриють. В іншому ж разі порушнику загрожує штраф.

Раніше повідомлялось, що на Буковині за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки подано в розшук понад п'ять тисяч військовозобов'язаних. Вони не з'явились до військкомату для уточнення своїх даних або для проходження військової служби.

Нагадаємо, що уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розкритикував дії співробітників ТЦК. Він запевнив, що вони не мають права затримувати громадян України на вулицях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 18.04.2024 15:35