Кирило Буданов. Джерело: Facebook

"Незамінний": Буданов зробив несподівану заяву про російського генерала Герасимова

Начальник Генерального штабу Росії Валерій Герасимов — один із небагатьох у Росії, хто може змусити інших генералів працювати. Саме тому його можна назвати незамінним у Росії.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The Telegraph.

"Генерал Герасимов має точно декілька серйозних особливих рис, серед яких помітне місце займає стратегічна витримка", — сказав головний український розвідник.

Керівник Головного управління розвідки зазначив, що Герасимов багато разів був на межі звільнення, але залишався на посаді.

"Я можу констатувати, що серед російського генералітету станом на зараз як мінімум ми не бачимо його заміни. Він один із небагатьох може змусити інших генералів працювати. В цьому, на мій погляд, і є його сила та незамінність", — додав він.

Раніше Bloomberg та інші видання повідомляли, що у ФСБ Росії закликали диктатора Володимира Путіна звільнити міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова.

Проте, за даними журналістів, зараз "немає жодних ознак", що Кремль має намір проводити кадрові перестановки. Водночас політичне керівництво розправляється з тими, хто активно критикує Шойгу та Герасимова.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив у розмові з журналістами The Wall Street Journal, що наразі ситуація на фронті залишається складною для обидвох сторін. Але в України є шанс піти у контрнаступ 2025 року, якщо впродовж цього року підтримка партнерів залишатиметься на належному рівні, а Збройні сили України продовжать тримати оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 15:55