Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

Нічна атака на Київ: є пошкодження в чотирьох районах столиці

У ніч проти суботи, 20 травня, загарбники 11-й раз за місяць атакували Київ. Рашисти випустили по столиці іранські дрони-камікадзе Shahed.

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації. 

"Одинадцята повітряна атака на столицю з початку травня! Ворог усіма силами намагається завдати ураження по ключових обʼєктах у Києві і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Крім того, у такий спосіб рашисти прагнуть тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Тому вони практично щодобово атакують Київ з повітря У травні кияни не чули сирени повітряної тривоги лише чотири дні", — написав очільник КМВА Сергій Попко.

Усі повітряні цілі збиті силами ППО, але пошкодження зафіксували в чотирьох районах столиці. Інформації щодо потерпілих наразі немає. 

Наслідки атаки "шахедами":

  • Дніпровський район — пожежа в житловому будинку, яку вже ліквідували. Жертв немає;
  • Дарницький район  пошкодження будівлі СТО і припаркованих автівок;
  • Печерський район  пошкодження вікон житлового будинку;
  • Соломʼянський район  пошкодження дорожнього покриття й авто.

Нагадаємо, за даними Головного управління розвідки Міноборони України рашисти почали частіше атакували Україну вночі, адже прагнуть зірвати контрнаступальні операції Збройних сил України. Саме тому інтенсивні удари відбуваються як по лінії фронту, так і по решті території України.

Додамо, у ніч на 19 травня російські загарбники атакували Київ дронами-камікадзе типу "Шахед". Українські системи протиповітряної оборони ліквідували всі ворожі цілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2023 07:06