Фото: Рixabay

Нічна ракетна атака на Київ: влада повідомила про наслідки

Російські загарбники вночі 28 квітня здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Ворог з літаків стратегічної авіації випустив також повітряні цілі по Києву.

Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, в районі повітряного простору столиці було знищено 11 крилатих ракет. Окрім того, Сили протиповітряної оборони збили ще два БпЛА. Тип дронів встановлюється.

Попередньо, внаслідок падіння уламків, в Оболонському районі столиці перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожне покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано. Влада повідомила, що відповідна інформація ще перевіряється та уточнюється.

Начальник КМВА наголосив, що атака у ніч на 28 квітня була першою після паузи тривалістю 51 день — попередню масовану атаку ворог здійснив 9 березня.

"Дякую силам протиповітряної оборони за службу і захист Києва! Ще раз звертаюся до киян і буду повторювати ці слова постійно — не нехтуйте сигналами повітряної тривоги! Бережіть себе і близьких. Своїми відповідальними діями допомагайте наближати мир в України після нашої Перемоги!" — зазначив Сергій Попко.

Ракетний обстріл 28 квітня: що відомо

Після четвертої ранку 28 квітня по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. У мережі повідомляли про вибухи у Києві, Дніпрі та на Полтавщині. 

Дві російські ракети влучили по багатоповерхівці та складських приміщеннях в Умані на Черкащині, постраждали п'ятеро людей. На місцях події працюють служби ДСНС, поліції та медики. Начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Черкаській області Зоя Вовк опублікувала відео з місця влучання російської ракети. На кадрах видно, що повністю зруйновано під'їзд житлової багатоповерхівки.

Також були влучання у Дніпрі — там, як повідомив мер Борис Філатов, російська ракета вбила молоду жінку та трирічну дитину.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія застосовує нову тактику ракетних обстрілів, щоб ускладнити здатність української системи протиповітряної оборони виявляти повітряні цілі. Напередодні росіяни вдарили чотирма ракетами "Калібр" по Миколаєву — аналітики вказують, що під час обстрілу російські сили наводили ракети, використовуючи різні особливості місцевості, різну висоту пуску та багаторазову зміну траєкторії, щоб унеможливити їхнє виявлення українськими засобами ППО.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич пояснював, що система протиповітряної оборони не засікла російські ракети, оскільки вони були випущені з моря і пройшли над річкою дуже низько.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2023 06:56