Рубен Брекельманс у Харкові. Джерело: соцмережа X

Нідерландський міністр приїхав у Харків із неанонсованим візитом (фото)

У неділю, 6 жовтня, в Україну приїхав міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс. Із неанонсованим візитом він відвідав прифронтовий Харків.

Про це Рубен Брекельманс повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі X.

У неділю ввечері він опублікував фотографії з Харкова, зауваживши, що місто розташоване лише за 40 кілометрів від російського кордону.

"Я бачив наслідки руйнівних російських обстрілів. Знищені квартири. Вимкнення електроенергії. Як діти навчаються у бункерах. Україна може захиститися від цього всього лише одним способом — тримаючи Росію на більшій відстані", — написав він.

Свій перший на посаді закордонний візит Брекельманс здійснив теж в Україну за лічені дні після призначення нового уряду Нідерландів — тоді вони з новим міністром закордонних справ Нідерландів відвідали Одесу.

Два тижні тому Брекельманс зазначав, що Нідерланди вже надали Україні радарну систему до зенітного ракетного комплексу Patriot і невдовзі нададуть іще три пускові установки. Він також заявив, що НАТО має бути рішучішим у випадках, коли російські дрони залітають на територію країн Альянсу.

Нагадаємо, що на думку міністра оборони Нідерландів Рубена Брекельманса, яку він висловив в одному з інтерв’ю західним журналістам, війна в Україні не завершиться 2024 року. Міністр закликав до довгострокової підтримки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.10.2024 18:19