Рубен Брекельманс. Джерело: Facebook

Війна в Україні не закінчиться навіть у 2025 році, — міністр оборони Нідерландів

На думку міністра оборони Нідерландів Рубена Брекельманса, війна в Україні не завершиться у 2024 році. Він закликав до довгострокової підтримки України.

Про це посадовець сказав в інтерв’ю LRT.

"Я не думаю, що війна закінчиться цього року, не думаю, що вона закінчиться і наступного року. Звичайно, нам необхідно надати Україні якомога більшу військову підтримку, але нам треба бути реалістами, бо ситуація на полі бою є дуже складною", — сказав він.

Брекельманс зазначив, що це означає, що союзники повинні зробити більше, але також не потрібно завищувати очікування, тому що іноді люди думають, що російське вторгнення було спринтом, який перетворився на марафон.

"Але насправді це спринт завдовжки 42 кілометри, тому ми маємо продовжувати боротьбу, надати підтримку Україні, ми маємо старанно працювати, щоб допомогти Україні, але ми маємо дивитися на довгострокову перспективу та переконатися, що люди Європи продовжують хотіти підтримувати Україну у довгостроковій перспективі, тому ми не повинні створювати хибні очікування, щоб люди не розчаровувалися. Звичайно, ми завжди маємо бути оптимістами, але водночас реалістами", — заявив міністр оборони Нідерландів.

Брекельманс переконаний, що Росія залишається досить сильною і готова продовжувати війну.

"Справді потужна. На полі бою ми бачимо, що вони можуть вести цю війну з такою інтенсивністю дуже довго. Звичайно, якщо подивитися на оцінки того, що зможе виробляти російська військова промисловість, і кількість людей, яких вона здатна мобілізувати, ці цифри дійсно величезні", — заявив він.

Міністр переконаний, що Росія грає в гру чисел, і Україні дуже складно від неї захиститися.

"Тому ми маємо дуже серйозно ставитися до російської загрози як на полі бою, так і, звісно, ​​не забуваючи, що вона є ядерною державою. Звісно, ​​Росія теж веде гібридну війну. Звичайно, Литва стикається з цим щодня, але це бачать і Нідерланди та інші європейські країни. Загрози з боку Росії є дуже різноманітними, і нам необхідно вкласти значні кошти, щоб захиститися від цих загроз і утримати Росію від будь-якої подальшої агресії", — резюмував Рубен Брекельманс.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що російський диктатор Володимир Путін наразі не зацікавлений у мирних переговорах з Україною, які будуть базуватися на міжнародному праві, а не на умовах Кремля. Як зазначили фахівці, кремлівський диктатор і надалі вимагає повної капітуляції України для припинення війни. 

Своєю чергою президент Володимир Зеленський інтерв’ю BBC заявив, що міжнародні партнери України мають чинити тиск на країну-агресорку Росію, аби та погодилася на дипломатичне врегулювання війни та сіла за стіл перемовин.

Також лідер України Володимир Зеленський переконаний, що Київ на своїх умовах завершить війну з Російською Федерацією. Україна, серед іншого, поверне собі безпеку.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2024 22:46