Фото ілюстративне зі соцмереж

У НАТО припустили, скільки ще триватиме війна в Україні: прогноз невтішний

Російська Федерація витримає умови воєнної економіки ще впродовж трьох-чотирьох років. Саме тому союзники України зосереджені на тому, що їм доведеться забезпечувати Київ у довгостроковій перспективі.

Про це повідомив "Голос Америки" з посиланням на заяву високопосадовця НАТО під час саміту Альянсу у Вашингтоні.

"Ми всі маємо бути готові продовжувати підтримувати Україну навіть після 2025 року. Дуже добре розуміємо, і, як ми вже говорили протягом тривалого часу, це не конфлікт, який, імовірно, незабаром закінчиться. Він потребуватиме років цілеспрямованих зусиль", — зазначив він.

Оцінюючи здатність Росії сприймати рішення влади про перехід економіки на воєнні рейки, посадовець НАТО зауважив — довгострокові наслідки будуть відчутними та значними для російської економіки. Але наразі російське суспільство готове до запропонованого йому способу життя.

Раніше експерти відзначали, що саме від настроїв усередині країни може залежати подальша доля війни. Зокрема, старший науковий співробітник в американському аналітичному центрі RAND Corporation і колишній посол США у Казахстані та Грузії Вільям Кортні зауважував: невідомо, чого чекати від Росії, та як довго вона буде готова жити в умовах воєнної економіки.

"Якщо подивитеся на війну, яку СРСР вів проти Афганістану у 1980-х роках, то на півдорозі війни в Москві відбулася лібералізація, змінився режим, з приходом до влади Михайла Горбачова він був сповнений рішучості зменшити військове навантаження на економіку та все суспільство", — пояснив Кортні.

Стосовно намірів НАТО, зокрема, практичного результату для України від створення командного пункту в німецькому Вісбадені, високопосадовець альянсу прокоментував:

"Разом з оборонно-промисловими зобов'язаннями це забезпечує стабільні джерела підтримки України. Це механізм координації, за допомогою якого ми гарантуватимемо, що Україна отримає те, що їй потрібно, коли їй це потрібно, та забезпечуємо певну підзвітність, оскільки всі ми знаємо, що існує довгий список обіцянок, а те, що насправді з’являється на полі бою, часто відрізняється від озвученого".

Нагадаємо, що в НАТО сподіваються, що українські удари різними типами зброї по різних російських об’єктах триватимуть. Адже до цього вони мали суттєвий вплив на російську економіку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 10:13