Фото: соцмережа X Рубена Брекельманса

Нідерланди закликали союзників збільшити виробництво зброї для підтримки України

В останній день саміту НАТО в американській столиці Вашингтоні міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що виробництво зброї та боєприпасів має бути значно розширеним, щоб продовжувати підтримувати Україну. Військовий альянс зараз багато робить для України, але цього замало.

Про це повідомляє NOS.

"Якщо ми хочемо, щоб Україна виграла війну, і якщо ми хочемо, щоб Україна повернула собі перевагу, нам доведеться зробити більше", — заявив політик.

Брекельманс назвав це великим викликом, "з яким ми всі стикаємося". За словами посадовця, 32 союзники продемонстрували більшу готовність вкладати більше коштів у спільну оборону.

Міністр зазначив, що європейські запаси зброї вичерпані, тому країнам ЄС доведеться шукати дуже творчі способи продовжувати підтримувати Україну. За його словами, це необхідно зробити, зокрема, шляхом виробництва більшої кількості зброї в Європі.

Раніше повідомлялось, що у Сполучених Штатах Америки в штаті Техас відкрили перший від початку повномасштабної російсько-української війни завод з виробництва боєприпасів. Він також буде забезпечувати потреби Збройних сил України.

Своєю чергою головний представник Пентагона з питань закупівель Вільям Лаплант заявив, що від початку повномасштабної війни США надали Києву понад три мільйони 155-міліметрових снарядів. Проте видання зазначає, що невідомо, чи буде достатньо лише збільшення виробництва артилерійських боєприпасів, щоб змінити результати на полі бою на користь України.

Нагадаємо, 28 травня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Чехія зібрала понад 1,6 мільярда євро на придбання артилерійських снарядів для потреб Збройних сил України. Наразі важливо, щоб боєприпаси надходили вчасно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2024 14:54