Денис Шмигаль і Петр Фіала. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Шмигаль розповів, скільки грошей зібрала Чехія на снаряди для ЗСУ (фото, відео)

Чехія зібрала понад 1,6 мільярда євро на придбання артилерійських снарядів для потреб Збройних сил України. Зараз важливо, аби боєприпаси надходили вчасно.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, українська делегація прибула в Прагу на запрошення прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали для участі в широкій робочій зустрічі щодо потреб України спільно з лідерами Польщі, Латвії, Данії, Нідерландів і представника США.

"Під час двосторонньої зустрічі з паном Фіалою обговорили реалізацію артилерійської ініціативи, на яку зібрано вже понад 1,6 млрд євро. Для нас важливо, аби боєприпаси надходили вчасно, системно та згідно з графіком уже з червня", — зазначив прем'єр-міністр України.

Учасники зустрічі також обговорили можливість використання зброї партнерів для захисту на території Росії.

"Серед тем розмови — спільні виробництва у сфері оборонно-промислового комплексу, об'єднання зусиль щодо посилення тиску на Росію. Санкції, конфіскація російських активів, формула миру, актуальні питання співпраці", — додав Шмигаль.

Насамкінець Денис Шмигаль подякував Чехії за всебічну підтримку України.

Нагадаємо, нещодавно чеський уряд затвердив параметри пілотної програми сприяння добровільному поверненню осіб в Україну. Проект триватиме з червня по листопад 2024 року й охопить максимум 430 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.05.2024 19:59