Фото ілюстративне зі соцмереж

Чехія анонсувала програму з повернення українців додому: в її межах понад 400 безкоштовних квитків

Чеський уряд затвердив параметри пілотної програми сприяння добровільному поверненню осіб в Україну. Проект триватиме з червня по листопад 2024 року й охопить максимум 430 осіб.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ Чехії. Там наголосили, що проект жодним чином не має стосунку до військової служби українців.

За умовами програми 400 осіб отримають квиток на автобус від місця проживання в Чехії до найближчого місця перебування в Україні. Ще 30 осіб, які мають проблеми зі здоров’ям, отримають індивідуальний медичний транспорт для повернення в Україну.

"Ми хочемо запропонувати допомогу тим, хто, наприклад, прагне повернутися додому за станом здоров'я або за сімейними обставинами. Ця допомога в основному полягатиме у придбанні квитків, а в деяких особливо серйозних випадках, наприклад, у наданні швидкої допомоги", — пояснив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.

Нагадаємо, що, за результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, переважна більшість опитаних українських біженців, які проживають у країнах Європи, задоволені своїми умовами проживання, тоді як близько чверті респондентів відповіли негативно на таке запитання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.05.2024 19:56