"Охматдит" після ракетного удару 8 липня. Джерело: ДСНС

Німеччина передає Україні 10 млн євро на відновлення "Охматдиту"

Німеччина виділяє кошти на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яку російські окупанти пошкодили під час ракетного удару 8 липня. Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку країни надасть Києву 10 мільйонів євро.

Про це повідомляє очільниця відомства Свенья Шульце, пише Rheinische Post.

Зазначається, що надані кошти будуть використані разом з коштами інших спонсорів та донорів для відновлення медзакладу та його підготовки до зими. Йдеться про ремонт та технічне обслуговування фасадів, лікувальних приміщень, а також про ремонт систем опалення та електропостачання.

"Знищення дитячої лікарні показує, наскільки безжально і негуманно Росія веде цю загарбницьку війну. Ми не повинні й не будемо миритися з тим, що цього місця лікування для онкохворих дітей в Україні більше не існує. Ми запропонували українському уряду підтримку в реконструкції лікарні, щоб діти знову могли швидко отримувати необхідне їм лікування", — наголосила Шульце.

За словами посла України в Німеччині Олексія Матвеєва, від початку повномасштабної російсько-української війни, Москва повністю зруйнувала понад 210 медичних закладів в Україні та завдала значних пошкоджень 1600 медзакладам.

"Я дякую всім за це — це набагато більше, ніж абстрактні співчуття. Для того, щоб боротися з наслідками російського терору, ми повинні негайно розпочати відбудову. Німеччина вкотре надала нам конкретну допомогу. Виділивши 10 мільйонів євро, наші німецькі партнери вкотре продемонстрували лідерство", — зазначив Матвеєв. 

Нагадаємо, 16 липня на сторінці "Охматдит" у Facebook повідомлялось, що медзаклад частково відновлює роботу після атаки РФ. Зазначається, що відкрилося приймальне відділення невідкладної допомоги, яке наразі обслуговує пацієнтів хірургічного профілю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.07.2024 10:52