Фото: Photothek.net

Німеччина пропонує виділяти Україні щорічну грошову допомогу: про яку суму йдеться

Україна може отримати від Німеччини щорічну допомогу у розмірі п'ять мільярдів євро. З відповідною ініціативою виступило міністерство фінансів країни.

Таку заяву зробив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, пише HandelsblattПопередньо йдеться про п'яти мільярдів євро на рік. Принаймні на таку суму розраховує Лінднер.

Варто відзначити, що Німеччина є одним із лідерів серед країн, які надають українським військам допомогу. Зокрема, Берлін надав кілька видів артилерії, танки Leopard старішої й нової модифікації, системи ППО IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Нагадаємо, станом на початок серпня Україна від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації отримала від Німеччини 1,55 мільярда доларів фінансової допомоги. Левова частка фінансування була надана у формі грантів.

Також повідомлялось, що німецька збройова компанія Rheinmetall вже до кінця серпня почне обслуговування танків в Україні. Наразі в Німеччині навчаються перші робітники, які працюватимуть в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2023 16:36