Польсько-білоруський кордон. Джерело: польські ЗМІ

Норвегія може звести паркан на кордоні з Росією

Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Росією. Споруда повинна допомогти в тому випадку, якщо з країни-агресора хлине потік біженців. 

Таку заяву зробила міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель, пише Yle

Як зазначає видання, потік біженців хлинув у 2015 році, коли через Стурскуг, єдиний прикордонний пункт між Норвегією та Росією, пішки та велосипедами прибуло 5000 прохачів притулку з території РФ.

NRK повідомляє про мігрантів із третіх країн, які минулого року хотіли потрапити до Фінляндії. Фінська влада вважала, що відбувається інструменталізованою міграцією, і в результаті фіни побудували на кордоні паркан завдовжки 200 кілометрів. Міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель надихнувся прикладом Фінляндії, яка продовжує будувати загородження на східному кордоні.

Міністр заявила в інтерв'ю NRK, що будівництво огорож може бути одним зі способів покращити ситуацію з безпекою. Поки неясно, чи буде паркан збудований уздовж усього кордону, чи тільки на окремій його ділянці. Протяжність сухопутного кордону між Норвегією та Росією становить 200 кілометрів.

За словами Мель, будівництво загорож — дорогий процес, і необхідно оцінити розумність подібних вкладень. Інвестувати, як вважає Мель, також можна у закупівлю дронів, які патрулюватимуть територію, та у збільшення кількості прикордонників у Стурскугу.

Раніше повідомлялось, що на території Північної Європи з'явиться штаб сухопутних військ НАТО. Його планують розмістити у Фінляндії — при цьому неподалік від кордону з Росією, всього приблизно за 100 кілометрів.

Нагадаємо, у червні Польща та країни Балтії надіслали лист до Європейського Союзу, в якому пропонують побудувати потужну лінію оборони на кордоні з Російською Федерацією та Білоруссю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.09.2024 19:49