Фото: Pixabay

Норвегія найближчим часом передасть Україні винищувачі F-16: Умєров назвав кількість

Норвегія передасть Україні шість багатоцільових винищувачів F-16. Наша держава отримає літаки "найближчим часом".

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров, підсумовуючи двосторонні переговори з своїм норвезьким колегою Бйорном Арільдом Грамом.

За його словами, вони обговорили поточну ситуацію на фронті та потреби України, зокрема у далекобійній зброї. Під час бесіди досягли конкретних домовленостей щодо зміцнення протиповітряної оборони.

"Окремий фокус — авіаційна складова. Зокрема, посилення наших спроможностей винищувачами F16. Норвегія продовжить підтримку і надасть Україні шість літаків найближчим часом", — написав він у Telegram.

Також співрозмовники порушили питання розвитку української оборонної промисловості. Рустем Умєров запросив Норвегію долучитись до "Данської моделі" — прямого фінансування українських оборонних підприємств.

"Працюємо в цьому напрямку. Окремо запропонував Норвегії взяти "шефство" над однією з бригад ЗСУ за зразком Франції, яке включає тренування та комплектування", — додав український міністр оборони.

Нагадаємо, наприкінці серпня міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомляв, що уряд Норвегії надав Україні ліцензію на виробництво 155-міліметрових снарядів. При цьому союзники погодилися й профінансувати цей процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 20:16