Фото ілюстративне зі соцмереж

"Нова пошта" збільшує тарифи: на скільки подорожчає доставлення посилок

З вівторка, 1 жовтня, "Нова пошта" збільшила тарифи на доставлення документів, посилок та вантажів. У середньому це складатиме 10 гривень.

Про це повідомила прес-служба "Нової пошти".

"Нова пошта" оновлює тарифи на доставлення документів, посилок і вантажів. Тарифи піднімуться в середньому на 10 гривень залежно від категорії посилки: мала, середня чи велика. Водночас ми скасували деякі платежі — наприклад, комісію за оголошену вартість під час повернення посилок", — йдеться в повідомленні.

У прес-службі поштового оператора також зауважили, що клієнтам доступні безплатні послуги "Нової пошти":

  • безплатне легке повернення від покупця продавцю у разі, якщо товар не підійшов;
  • безплатна переадресація посилки по Україні, поки посилка не приїхала в точку отримання;
  • безплатне пакування у фірмові пакети 0,5, 1, 2, 4 кілограми та конверти для документів.

"За час великої війни в Україні зросли ціни на енергоносії — електроенергію та паливо, які становлять суттєву частку в собівартості наших послуг, а також на інші речі. Зокрема, споживчі ціни зросли на 7,5%, а рівень інфляції складає 8,2%", — пояснили в "Новій пошті".

Там додали, що, оновлюючи тарифи, там водночас впроваджують нові технології та покращують надання послуг. Збільшення тарифів дозволить продовжити працювати та створювати можливість українцям так само швидко отримувати свої посилки.

З 1 жовтня діють такі тарифи:

  • документи — 65 гривень, у вартість уже входить фірмовий картонний конверт;
  • посилки до 30 кілограмів із можливістю запакувати безкоштовно відправлення у фірмовий пакет на 0,5, 1, 2 та 4 кілограми (під час відправлення через поштомат фіксована вартість пакування) — 15 гривень;
  • доставлення по місту: до двох кілограмів — 60 гривень; до 10 кілограмів — 90 гривень; до 30 кілограмів — 140 гривень;
  • доставлення по Україні: до двох кілограмів — 80 гривень; до 10 кілограмів — 110 гривень; до 30 кілограмів — 160 гривень;
  • вантажі понад 30 кілограмів: між відділеннями по місту +0,5 гривні / кілограм; між відділеннями по Україні +1 гривня / кілограм.

Нагадаємо, раніше у вересні уряд вніс зміни до переліку вкладень заборонених до пересилання поштою і порядку вилучення вкладень — заборонених до пересилання. В основному зміни стосуються харчових продуктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.10.2024 10:14