Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Україні змінили правила відправки харчових продуктів поштою: що потрібно знати

Уряд вніс зміни до переліку вкладень заборонених до пересилання поштою і порядку вилучення вкладень — заборонених до пересилання. В основному зміни стосуються харчових продуктів.

Про це стало відомо з постанови Кабінету міністрів №1045.

Так, у внутрішніх поштових відправленнях заборонено до пересилання харчові продукти, якщо на планову дату доставлення відповідного поштового відправлення одержувачу закінчується встановлений строк придатності цих продуктів. Втім, до цього діяла норма, згідно з якою не можна було пересилати поштою харчові продукти, строк придатності яких не перевищує 10 днів.

Також уряд уточнив норми щодо інших заборон. Зокрема, не можна пересилати:

  • національну валюту та іноземну валюту, але заборона не діє на нумізматичну продукцію Національного банку, інвестиційних монет, монет, що використовуються для нумізматичних цілей, та їх колекцій;
  • спиртні напої міцністю понад 8,5% об’ємних одиниць, крім тих, які не підлягають маркуванню марками акцизного податку відповідно до податкового законодавства, тютюнові вироби, рідини, що використовуються в електронних сигаретах, на яких відсутні марки акцизного податку встановленого зразка.

Нагадаємо, з 30 серпня компанія "Укрпошта" припинила приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою. Такі зміни обумовлені рішенням Національного банку України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.09.2024 01:04