Нові Санжари проти коронавіруса: «А ви не боїтеся заразитися?»

21 ЛЮТОГО 2020 19:24

Коронавірус і палені шини. Зіткненнями з поліцією закінчилися маніфестації проти розміщення евакуйованих з Ухані в санаторії селища Нові Санжари Полтавської області. Постраждали як мінімум дев'ять поліцейських і один місцевий житель. З 24 затриманих вже відпущені 23. Порушено дві кримінальні справи про масові заворушення і насильство по відношенню до представників влади.

«А ви не боїтеся заразитися? Коронавірус поширився по всьому світу, добрався навіть до Єгипту. Але ці країни не можна і порівняти з нашою, з нашою бідністю. Чому влада не розмістили людей на карантин десь ще, не в нашому селищі?», - обурюється місцева мешканка.

Обраний владою санаторій розташований в 30 кілометрах від житлових будинків. Більш того, місцева депутатська рада заявляє, що дана медична установа не пристосована до прийому інфікованих, так як приєднана до загальних з селищем комунікацій, зокрема, до каналізації. Якщо у когось буде виявлений коронавірус, стримати його поширення не вдасться.

«Усі евакуйовані, які тепер перебувають в санаторії, здорові. Немає ніяких причин стверджувати, що вони хворі. Ми вирішуємо останні організаційні питання, щоб зручно розмістити людей», - відзначає, в той же час, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Територію медичного центру, де доставлені спецрейсом з Ухані 45 громадян України і 27 восьми інших країн проведуть найближчі два тижні, будуть охороняти близько 300 бійців Нацгвардії. В регіоні організовано посилене патрулювання, повідомляє Euro News.

Події, 21.02.2020 19:24