Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

Новий міністр закордонних справ України провів перші телефонні переговори

Призначення на посаду міністра закордонних справ Андрію Сибізі затвердили в четвер, 5 вересня. А вже сьогодні він провів перші телефонні переговори.

Про це Андрій Сибіга повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі X. Першим його партнером у телефонних переговорах став міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Сьогодні вранці я провів свою першу телефонну розмову як міністр закордонних справ України з моїм польським колегою Радославом Сікорським, щоби підтвердити українсько-польське стратегічне партнерство та добросусідські відносини", — написав очільник українського МЗС.

За його словами, "Україна і Польща мають спільного ворога і спільну мету — зберегти наші двосторонні зв'язки міцними". Він додав, що розмова відбувалася польською "на знак поваги".

"Я з нетерпінням чекаю можливості незабаром привітати мого польського колегу в Києві. Я подякував Польщі за підтримку України, поінформував міністра Сікорського про ситуацію на фронті та наголосив на важливості подальшого зміцнення обороноздатності України", — зазначив Сибіга.

Як відомо, 5 вересня Верховна Рада проголосувала за призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ замість Дмитра Кулеби. Коментуючи це призначення, в Польщі наголосили на позитивній оцінці такої кандидатури.

Нагадаємо, 3 вересня міністр закордонних справ Радослав Сікорський закликав Україну якомога швидше дозволити пошуки й ексгумацію поляків. Ідеться про жертв Другої світової війни на Волині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2024 10:36