Фото: Мішель Барньє / скріншот з відео

Новий прем'єр Франції зробив заяву про війну в Україні: чи варто очікувати його підтримки

Новий глава французького уряду Мішель Барньє пообіцяв підтримувати Україну у війні з Російською Федерацією. Він заявив, що українці відстоюють спільні цінності з народом Франції, тому Париж залишатиметься на боці Києва.

Про це він заявив у своїй програмній промові у Національній асамблеї, пише "Укрінформ".

"Франція залишиться на боці українського народу", — наголосив Барньє з трибуни парламенту, узявши паузу, адже його слова супроводжувались оплесками у залі.

Політик наголосив, що українці ведуть справедливу та мужню боротьбу.

"Це люди (українці, — ред.), які два з половиною роки після початку агресивної війни продовжують битися та вмирають, щоб захистити свою свободу, суверенітет та територіальну цілісність. Ми повинні розуміти, що вони б’ються за захист цінностей, які є і нашими, які ми розділяємо з ними", — заявив Мішель Барньє.

Прем'єр-міністр Франції також підкреслив, що його країна спрямовуватиме зусилля на встановлення миру у всіх куточках, де тривають конфлікти.

Нагадаємо, внаслідок нестачі інструкторів і перекладачів Франція залучить до підготовки українських військовослужбовців приватну компанію. Париж виділив на це 24 мільйони євро.

Раніше під час виступу на Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Париж зробить все можливе, аби Україна вистояла у війні та змогла встановити справедливий мир. Його країна продовжить надавати Києву все необхідне для оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 21:58