Фото ілюстративне. Джерело: ndtv

Новий вірус в Індії вбиває все більше людей: 16 померлих, понад 50 інфіковано

Міністр охорони здоров'я штату Гуджарату в Індії Рушікеш Патель заявив про зростання кількості випадків захворювання на вірус Чандіпура. Зокрема, зареєстровано 50 випадків захворювання на вірус Чандіпура в усьому штаті, 16 людей загинули.

Про це повідомило видання NDTV.

"Раніше 14 випадків вірусу Чандіпура зареєстрували в Хімматпурі, з яких сім пацієнтів госпіталізували. Три випадки вірусу Чандіпура надійшли з інших штатів. 50 випадків вірусу Чандіпура зареєстрували в усьому штаті, 16 людей втратили життя", — зазначив Рушікеш Патель.

Він також сказав, що інформація щодо вірусу передано в кожен населений пункт і громадські центри охорони здоров’я, і головний міністр провів зустрічі з колекторами, головним лікарем району та медичними коледжами.

"У Гуджараті симптоми вірусу Чандіпура виявили в дітей, що викликало певний страх. Сім випадків відправили в Пуну для лабораторного тестування, з яких виявили лише один випадок вірусу Чандіпура. Це також може бути наслідком енцефаліту", — додав індійський міністр.

Раніше головний міністр Гуджарату Бхупендра Пател розглянув ситуацію в штаті на тлі вірусу Чандіпура та підбив підсумки заходів, вжитих для боротьби з епідемією. Він доручив урядовцям провести в районах кампанію розпилення порошку малатіона для запобігання захворюванню. Він також попросив чиновників забезпечити негайне інтенсивне лікування пацієнтів у разі будь-якої лихоманки.

Нагадаємо, в червні стало відомо, що в Японії зафіксовано активізацію захворювання, яке спричинене рідкісною "м’ясоїдною бактерією". Від неї пацієнти можуть помирати упродовж 48 годин. Зараз ця недуга набирає обертів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.07.2024 14:45