Мурал із зображенням Залужного у Києві. Джерело: Instagram Євгенії Фуллен

Новостворений мурал із зображенням Залужного у Києві перенесуть в інше місце: в чому причина

На початку травня у Святошинському районі Києва на вулиці Михайла Котельникова, 51 з'явився найбільший в Україні стінопис із зображенням колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Проте мурал доведеться перенести.

Про це повідомила керівниця проекту, художниця Євгенія Фуллен.

"Друзі, з муралом Залужного вже добре! Ми розмістимо його з іншого боку фасаду" — написала вона у Facebook.

Художниця пояснила, що стінопис, створений художником Євгенієм Кучером, перенесуть через те, що багато охочих сфотографуватися із портретом Залужного перелізали через паркан.

"Вирішили це через причину того, щоб перш за все не травмувати дітей, оскільки наплив охочих сфотографувати дуже великий, але це ж закритий заклад!" — зазначила Фуллен.

Також художниця попросила тих, хто хоче зробити фото, припинити перелазити через паркан, адже його незабаром перенесуть на частину будівлі з вільним доступом.

Мурал із зображенням Залужного: що відомо про його створення

Робота розташована у Святошинському районі Києва на вулиці Михайла Котельникова, 51. Художник муралу — Євгеній Кучер (Самий Кучерявий). Він створив цей стінопис площею 120 квадратних метри за 13 годин. 

Художниця Фуллен зазначила, що Валерій Залужний надихає та мотивує своїм характером та вірою в Україну.

"Валерій Залужний, для мене особисто, символ незламності українського духу! Попри надскладні часи та війну він надихає та мотивує своїм характером та вірою в Україну! На мою думку, вклад Валерія Залужного в збереження і розвиток культури більший, ніж усвідомлює теперішній момент. Суспільство має знати актуальну історію, яка проходить повз молодь і не тільки", — наголосила вона.

Мурал із зображенням Залужного у Києві

Мурал із зображенням Залужного у Києві. Джерело: Instagram Євгенії Фуллен

Нагадаємо, у жовтні минулого року у тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині російські окупанти знищили останній українській мурал. Він мав назву "Назустріч щастю" й був присвячений боротьбі з насильством.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.05.2024 19:54