Затримання шахрая на Вінниччині. Джерело: поліція у Вінницькій області

Обдурив волонтера на 2 млн грн: на Вінниччині шахрай "продавав" Starlink і зарядні станції, яких не існувало

Вінничанин вигадав злочинний план із псевдопродажу 22 супутникових систем Starlink і 50 портативних зарядних електростанцій, яких не існувало. Таким чином він намагався заволодіти грошима волонтера.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Вінницької області. Тепер 35-річному вінничанину, який обіцяв продати волонтеру супутникові системи та зарядні станції для ЗСУ на майже два мільйони гривень, загрожує до восьми років ув'язнення.

"Із 33-річним потерпілим, який займається продажем електроніки та волонтерською діяльністю і шукає для військових портативні зарядні електростанції та супутникові системи Starlink, зловмисник познайомився в Одесі. Шахрай переконав потерпілого, що зможе забезпечити його супутниковими системами та зарядними електростанціями за умови отримання грошей наперед. Потерпілий перерахував обвинуваченому 1 800 000 гривень, але замолений товар не отримав", — пояснили в поліції.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання вінничанина та вилучили банківські картки, мобільні телефони, документи й інші речові докази. Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скерували до суду. За шахрайство та відмивання майна, отриманого злочинним шляхом чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, що 1 грудня військова контррозвідка Служби безпеки України спільно з Національною поліцією у Харкові затримала шахрая, який за гроші обіцяв дружині загиблого воїна "повернути його з полону".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 12:16