Затримання хабарника: Джерело: Нацполіція України

Обіцяв "вирішити" земельне питання: волинський депутат "погорів" на хабарі

Депутат Волинської обласної ради вимагав 35 тисяч доларів за розв'язання земельного питання у громадянина, який хотів придбати ділянку для ведення господарської діяльності, таким чином інвестуючи кошти в одну з громад області.

Про це повідомив департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України. Викрили хабарника оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Національної поліції України спільно з НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

"12 вересня депутата Волинської обласної ради затримали за відповідною статтею Кримінального процесуального кодексу України. Щоби приховати свою діяльність, депутат обміняв 25 тисяч доларів на євро. Затримали його під час третього траншу", — йдеться в повідомленні.

Раніше правоохоронці задокументували декілька фактів отримання депутатом неправомірної вигоди на загальну суму десять тисяч доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому депутату підозри та обрання запобіжного заходу. У межах кримінального провадження перевірятимуть причетність до корупційної схеми посадових осіб однієї з місцевих рад.

Гроші на хабар

Фото: Нацполіція України

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили депутата Полтавської обласної ради на змові з двома особами у заволодінні 100 тисячами гривень, які мали скерувати для виплати грошової допомоги на лікування громадянам. За даними слідства, депутат, консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської обласної ради, близька родичка депутата вирішили заволодіти частиною коштів, які виділили з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги громадянам. Усього скерували на ці потреби 200 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2023 14:48