Фото: Мілітарний

Оборонний сектор цього року збільшить обсяги виробництва ушестеро, — Мінстратегпром

Минулого року оборонне виробництво в Україні зросло втричі, а за планами на поточний рік воно може збільшитися ушестеро.

Про такі цілі заявила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр на організованій Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА) конференції Global Outlook: A Winning Vision, повідомляє "Інтерфакс".

"Ворог за чисельністю, за коштами, які вони залучають, звичайно, нас перевершує. І потреби армії настільки великі, що нам навіть разом із партнерами дуже важко їх задовольнити в повному обсязі. Однак лише минулого року ми наростили оборонку втричі. Цього року ми очікуємо приріст у шість разів", сказала Гвоздяр.

За словами Гвоздяр, міністерство створює можливості для залучення до роботи в напрямку виробництва боєприпасів military-tech цивільних компаній, які мають відповідне обладнання.

"Ми говоримо про боєприпаси, корпуси для боєприпасів. Їх можуть виробляти цивільні компанії, які мають відповідне обладнання, і в цьому напрямку ми теж рухаємося", зауважила Гвоздяр.

Заступниця міністра про важливість в оборонній промисловості ніші виробництва комплектувальних. За її словами, досі багато виробників дронів і БпЛА купують комплектувальні за кордоном, тоді як один із наявних пріоритетів - комплектація деталями вітчизняного виробництва.

"Наші дрони мають залежати й складатися з українських комплектувальних настільки, наскільки це можливо", наголосила Гвоздяр.

Нагадаємо,  турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.02.2024 16:04