Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

У планах — прискорення контрактів: Україна цього року посилить виробництво зброї

У неділю, 10 лютого, президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо українського виробництва зброї та боєприпасів. Українська влада запланувала прискорення контрактів і збільшення виробництва.

Про це заявив Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Провів детальну та широку нараду щодо українського виробництва зброї та боєприпасів — усього того, що ми вже виробляємо та що плануємо до виробництва. Дрони, снаряди для дронів, артилерія та боєприпаси, наша техніка", — розповів він.

Окремо, за його словами, на нараді обговорили розвиток і забезпечення мобільних вогневих груп.

"Головком, командувачі, урядовці. Чіткі завдання щодо фінансування, прискорення контрактів. Усе те, що заплановане на рік, виконаємо", — додав український президент.

У цьому контекст він згадав і сьогоднішню розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Ми детально обговорили те, що посилить наших воїнів. РЕБ і ППО, артилерію. Подякував за ефективні французькі системи "Цезар". Обговорили наявний дефіцит артилерійських снарядів і те, як можемо його заповнити. Україна цінує лідерство Франції в "Коаліції артилерії", яка створена в межах "Рамштайну" та додає перспектив нашому захисту від російських атак", — наголосив Володимир Зеленський.

Раніше Зеленський заявляв, що Україна повинна стати настільки сильною й ефективною, аби Росія знала, що на кожен її удар буде відповідь, а для цього необхідно посилити виробництво вітчизняної зброї.

Україна, зокрема, вже виробляє власне далекобійне озброєння. Наприклад, спеціалісти розробили нову версію ракет "Нептун". А нещодавно стало відомо про початок серійного виробництва дронів, які є своєрідним аналогом іранських "Шахедів".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні опублікував допис у соцмережах про те, що в Україні триває оновлення Сил оборони та безпеки, відбуваються значні зміни у різних військових сферах. Це має надати нових потужностей Збройним силам України. При цьому він показав фото нової команди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 23:15