Фото: SCM

Обшуки в "Укрзалізниці": голова правління зробив заяву

Голова правління акціонерного товариства "Укрзалізниця" Євген Лященко пояснив, що співробітники Національного антикорупційного бюро 30 травня провели обшуки в компанії, які пов'язані із закупівлями. У компанії пообіцяли співпрацювати із правоохоронцями.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

Зазначається, що правоохоронцям надано доступ до домашніх та робочих приміщень працівників товариства, які передбачені ухвалою суду в рамках розслідування, пов'язаного з діяльністю філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця".

"Сьогодні особисто надав усі роз'яснення НАБУ щодо можливих зловживань у закупівлях. Хоча перевірки закупівель проводяться за той період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності. Ми відкриті до будь-яких перевірок, готові сприяти слідчим діям та підтримувати прозоре і неупереджене розслідування всіх можливих зловживань у компанії", — зауважив Лященко.

У компанії також додали, що товариство посилило співпрацю з правоохоронними органами. Зокрема, наразі компанія тісно співпрацює з НАБУ, СБУ, Національною поліцією, прокуратурою та САП. Вже ухвалено низку кадрових та адміністративних рішень, про які буде повідомлено згодом.

Крім того, "Укрзалізниця" розпочала активно проводити низку власних службових розслідувань. Так, до правоохоронних органів у 2023 році передано близько 20 справ.

Нагадаємо, наприкінці квітня працівники Національного антикорупційного бюро України проводили слідчі дії в деяких структурних підрозділах Житомирської обласної військової адміністрації.

Додамо, 5 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України провели слідчі дії в деяких структурних підрозділах Харківської обласної військової адміністрації. Йдеться про обшуки у керівництва Апарату ХОВА та в одного з заступників начальника відомства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2023 21:23