Фото: Нікіта Галка, Суспільне

Обстріл "Канатового": суд обрав запобіжний захід екс-командиру Червінському

Колишньому в.о командира однієї із частин Сил спецоперації Роману Червінському у Шевченківському районному суді Києва обрали запобіжний захід у справі про ракетний обстріл Росії аеродрому "Канатове".

Про це повідомляє "Суспільне". 

Червінського підозрюють у перевищення службових повноважень. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави. Засідання відбувалося у закритому режимі.

Сторона захисту заявила, що Червінського незаконно затримали та ув‘язнили. Адвокати подаватимуть апеляцію на рішення суду.

Обстріл "Канатового"

Російські війська 23 липня 2022 року завдали ракетного удару по Кіровоградщині, зокрема і по аеродрому "Канатове". Тоді  загинули двоє працівників відомчої охорони трансформаторної підстанції та військовий. Також внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини, ще 17 українських захисників отримали поранення. Було повністю знищено два бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ. Злітна смуга, інша техніка й будівлі зазнали значних пошкоджень.

За даними слідства, колишній виконувач обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операцій Роман Червінський був одним із групи людей, які вирішили заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

У результаті російські військові отримали дані про розміщення на аеродромі "Канатове" особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Це дало змогу збройним силам РФ обстріляти летовище.

Нагадаємо, 21 квітня СБУ повідомила Червінському про підозру за перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.04.2023 20:15