Фото: Володимир Зеленський\Telegram

Обстріл Львова 4 вересня: скільки постраждалих досі перебувають у лікарні

Після російського удару по Львову 4 вересня, в лікарнях досі перебувають 15 постраждалих. Загалом у цей день було поранено 60 мешканців міста.

Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

"Минає тиждень після наймасштабнішого обстрілу Львова. Росія атакувала наше місто 13 ракетами та десятками дронів. Ми втратили сімох львівʼян, а Ярослав Базилевич втратив цілу сімʼю: дружину та трьох доньок", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За його словами, станом на 11 вересня в лікарні досі перебуває ще 15 людей у різних станах. Одній дівчині витягнули осколок, який зупинився просто на серці.

"Багатьох вже виписали. Когось чекає довгий шлях реабілітації", — додав Садовий.

Також мер зазначив, що 52 сімʼї залишились без домівки. Проте кожна родина отримуватиме від міста компенсацію на оренду квартири, поки вони не повернуться у власне житло.

Обстріл Львова 4 вересня: що відомо

Вночі 4 вересня війська країни-агресорки атакували Львів. Військові фіксували ударні безпілотники на території міста кілька разів. На світанку ворог випустив у напрямку регіону ракети. У Львові пролунала серія вибухів — зокрема, їх чули о 05:42 та 05:47.

Вибухова хвиля зачепила 38 вулиць у двох районах міста. Пошкоджено 189 будинків — житло, школи, комунальні та приватні установи. В більшості це памʼятки архітектури, або будівлі, які мають історичну цінність. До того ж на Львівщині через обстріли відбулися знеструмлення залізниці. До ліквідації наслідків залучалося понад 150 рятувальників та 38 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, 6 вересня у Львові відбувся похорон сім'ї Базилевичів, які загинули внаслідок ракетної атаки окупантів 4 вересня. З родини вижив лише батько, а його троє доньок та дружина загинули. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2024 16:59