Путін на параді. Джерело: росЗМІ

Обстріляні українськими силами кораблі не показали на морському параді в Росії

У неділю, 28 липня, російські військові судна взяли участь у морському параді військово-морського флоту. У ньому не брав участі жоден корабель, пошкоджених або знищений за останній рік під час війни в Україні.

Про це повідомила російська служба ВВС. Журналісти зазначили, що під час трансляції головного морського параду показали лише два кораблі Чорноморського флоту.

Ними стали корвет "Меркурій", який з 2024 року виконує завдання на російській військовій базі у сирійському Тартусі, та фрегат "Адмірал Григорович".

Цього року трансляція вперше об'єднала паради в Санкт-Петербурзі (традиційну частину його в Кронштадті цього року скасували), в Балтійську, Владивостоці, Північноморську, Каспійську та на російській базі в сирійському Тартусі. У Санкт-Петербурзі парад приймав диктатор Володимир Путін.

При цьому сам Чорноморський флот згадувався двічі під час доповідей командувачів флоту головнокомандувачу військово-морського флоту.

"Військовослужбовці частин та з'єднань Чорноморського флоту наразі несуть бойове чергування з охорони південних рубежів Росії та виконують завдання під час спеціальної військової операції", — заявив диктор під час трансляції.

При цьому жоден із кораблів, які, за заявами української сторони, за минулий рік пошкодили чи знищили в Чорному морі, включаючи надані сили з інших флотів, не продемонстрували.

З 2022 року українські військові атакували понад 20 російських кораблів та суден забезпечення.

Нагадаємо, раніше в липні польські вчені-дослідники зробили висновок, що український дрон Magura V5 знищив найбільше кораблів росіян за період повномасштабної війни. Вони оприлюднили результати дослідження найрезультативніших морських дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2024 21:57