Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Росія вивела у Чорне море сім військових кораблів: зведення ВМС

Станом на ранок 2 липня Російська Федерація вивела в акваторії Чорного, Азовського та Середземного морів 11 кораблів. З них лише три є носіями крилатих ракет "Калібр".

Про це повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі сім ворожих кораблів, один з яких є носієм крилатих ракет "Калібр", ракети відсутні. В Азовському морі два ворожі кораблі, носії крилатих ракет "Калібр" відсутні. У Середземному морі два ворожі кораблі, два з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет.

"За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — п'ять суден, з них одне продовжило рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — сім суден, з них чотири рухались з протоки Босфор", — йдеться у зведенні ВМС.

Росія 2 липня вивела ракетоносії у Чорне море

Інфографіка: ВМС України

За даними Генштабу, у ніч на 19 травня Сили оборони України уразили в Севастополі російський ракетний корабель "Циклон" проекту 22800. Як зазначали військові, тепер у Криму немає жодного судна-носія крилатих ракет, адже решта носіїв перебувають у Новоросійську.

Також повідомлялось, що вночі 8 червня один з російських кораблів, ймовірно, був атакований безпілотником в Азовському морі. Окупанти намагалися заховати судно в Єйську, але зазнали невдачі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 07:21