Габріелюс Ландсбергіс. Джерело: censor

Очільник литовського МЗС Ландсбергіс приїхав у Київ

У четвер, 25 січня, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прибув до Києва. У столиці він зустрінеться з українськими посадовцями.

Про це політик повідомив у соцмережі Х.

"Я повернувся до столиці найбільш натхненних європейців, яких я коли-небудь зустрічав, щоб дізнатися, як Литва може допомогти ще більше. Слава Україні!" — написав Ландсбергіс.

За інформацією литовського видання LRT, на київському залізничному вокзалі очільника МЗС Литви зустріли посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас та посол України у Литві Петро Бешта. глава мзс литви габріелюс ландсбергіс прибув до києва

Скріншот з соцмережі Х

Зазначається, що це вже восьмий візит Ландсбергіса в Україну після початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року.

Як пише видання, міністр попередив про те, що 2024 рік буде особливо важливим, оскільки подальша підтримка України з боку Заходу може визначити результат.

"Багато експертів визнають, і ми в Литві говоримо, що 2024 рік може бути й буде надзвичайно важливим для перебігу війни в Україні. Є сценарії, якщо припущення правильні, що Україна отримує потужнішу підтримку з боку Заходу, тоді її позиції у війні зміцнюються, але є і складніші сценарії", — сказав Ландсбергіс литовським журналістам у поїзді до Києва.

Нагадаємо, 10 січня Литва оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів євро. Туди, зокрема, увійдуть боєприпаси, генератори та бронемашини M577.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.01.2024 14:20