Фото: myc.news

Польща та Литва проведуть навчання у місці, де прогнозують напад РФ

Спільні військові навчання Литви та Польщі будуть проведені на Сувальському перешийку. Цей умовний коридор є вкрай вразливим у разі потенційної агресії Росії на східному фланзі Північноатлантичного альянсу.

Таку інформацію підтвердили президенти обох країн Гітанас Науседа й Анджей Дуда, пише Delfi.

"Я дуже радий, що президент Польщі справді щиро відгукнувся на бажання провести спільні навчання в цьому районі, який називається Сувалський перешийок", — зазначив лідер Литви.

За словами Науседи, він обговорював із польським президентом імовірну дату навчань, які можуть пройти у квітні. Дуда наголосив, що Польща також серйозно ставиться до оборони Сувальського перешийка і відповідні заходи уже вжиті на цьому напрямку.

"Ми відновлюємо обороноздатність Польщі саме в східній частині нашої країни. Там створюються нові підрозділи… Ми посилюємо польську військову присутність, ми посилюємо охорону кордону", — додав польський лідер.

Раніше Bild повідомляв, що збройні сили Німеччини готуються до гібридної атаки Російської Федерації на східний фланг НАТО. Напад може відбутись у лютому цього року.

Нагадаємо, глава естонського уряду Кая Каллас заявила, що наступним об'єктом для вторгнення російських військ можуть стати країни Північноатлантичного альянсу. Це станеться, якщо Захід не допоможе Україні здобути перемогу у війні з агресором.

Своєю чергою у міноборони Литви прокоментували публікацію Bild про підготовку Німеччини до можливої війни з Росією. Там переконані, що у Російської Федерації немає ресурсів для нападу на країни Північноатлантичного альянсу. Наразі агресор ставить за ціль не програти війну проти України, а не відкриття другого фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.01.2024 22:53