Фото: armyinform.com.ua

Очільник МЗС Дмитро Кулеба дав оцінку переговорам з угорським колегою Петером Сійярто

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після переговорів з угорським колегою Петером Сійярто заявив, що українській стороні вдалося "отримати максимум".

Про це йдеться в інтерв'ю політика виданню "Укрінформ".

Очільник українського відомства зазначив, що зустріч була "дуже на часі та корисною", а Сійярто "не сказав нічого поганого, хоча й міг".

"Хочу акцентувати, що він (Сійярто, — ред.) правильно підкреслив щодо територіальної цілісності — що Угорщина визнає та поважає територіальну цілісність України", — наголосив Кулеба.

За його словами, на зустрічі обговорювалися «побоювання щодо намірів один одного», оскільки в обох сторін є певна недовіра одне до одного.

"Пояснили один одному все. Угорці мають недовіру до нас, у нас є недовіра до них — через різні обставини, це зрозуміло. І те, що ми все проговорили, я вважаю, що це дуже важливо", — підкреслив глава МЗС.

Кулеба додав, що під час перемовин обговорювалися три теми, а саме права угорської нацменшини, переговори з Росією та можлива зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та президента України Володимира Зеленського.

"Ми багато говорили про логіку дій Путіна, чому немає сенсу зараз із ними сідати за стіл переговорів, Сійярто, зі свого боку, пояснював, чому угорці зустрічаються з росіянами і як вони бачать шлях до миру", зауважив Кулеба.

Нагадаємо, у понеділок, 29 січня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про те, що Україна незабаром призначить нового посла в Угорщині. Ним стане "професор з окопу" Федор Шандор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.01.2024 15:30