Ханно Певкур. Джерело: Facebook

Одна з країн Балтії розглядає можливість відправлення своїх військових в Україну

Естонський уряд уже декілька разів обговорював можливість відправлення своїх військових із небойовими завданнями на Захід України. Вони могли би допомагати українським військовим як інструктори.

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв’ю для Polskie Radio. Він зазначив, що наразі країна не ухвалила конкретного рішення, адже насамперед Естонія повинна гарантувати безпеку інструкторів.

"Якби у нас був великий контингент, скажімо, підрозділ розміром у бригаду з технікою, це стало би дуже великою ціллю для росіян", — пояснив міністр.

Очільник міністерства оборони Естонії акцентував, що рішення про введення військ в Україну має ухвалюватися консенсусом країн-членів НАТО.

"Треба враховувати всі деталі: заходи захисту сил, а також логістику. Тому зараз ми продовжуємо навчання в Польщі та Великій Британії. Побачимо, як розвиватиметься ця тема", — зауважив він.

Ханно Певкур підсумував, що союзники докладають усіх зусиль, щоб Україна могла виграти війну.

До речі, сьогодні також колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що країна повинна відправити війська, щоби допомогти тренувати та підтримувати українську армію.

Як відомо, обговорення присутності військ НАТО на українській території порушив президент Франції Емманюель Макрон, який у лютому визнав, що запропонував державам Заходу відправити до України свої війська. Деякі держави, зокрема, країни Балтії, публічно підтримали цю ідею або висловили зацікавленість у ній. Але переважна більшість, включно з колишнім генеральним секретарем НАТО, таку можливість відкидали.

Нагадаємо, раніше начальник Об'єднаного штабу Армії оборони Естонії генерал-майор Вахур Карус заявляв, що Північноатлантичний альянс ставив завдання перед збройними силами Естонії підготуватися до потенційного збройного конфлікту з Росією. До початку повномасштабної війни в Україні очікувалося, що естонська армія зможе протриматися близько 10 днів, перш ніж до неї надійде підтримка НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2024 14:34