Фото: Facebook-сторінка Лаурінаса Кащюнаса

Одна з країн ЄС "відгородилася" від Росії "зубами дракона" (фото)

У Литві на мосту через річку Неман, яка веде до російської Калінінградської області, встановили "зуби дракона". Наразі литовські військові випробовують їх, оцінюючи їхню здатність стримати важку техніку.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас. За його словами, у майбутньому міст додатково укріплять залізними балками.

"Укріплення йде за планом. Деякі мости будуть укріплені, інші будуть підготовлені до вибуху (тільки після отримання даних розвідки). Фізичні укріплення (протитанкові їжаки, "зуби дракона") є лише допоміжними й будуть прикриватися вогневою міццю. Якщо ворога вдасться зупинити, він буде знищений", — наголосив міністр.

Раніше, а саме 7 жовтня, прес-служба збройних сил Литви повідомляла, що у країні розпочинаються міжнародні навчання "Залізний вовк 2024-II". У них беруть участь понад 3200 литовських та союзних солдатів із 700 одиницями військової техніки.

"На цих навчаннях ми навчимо військовослужбовців бойової групи батальйону передових військ НАТО та піхотного батальйону Великого князя Литовського Альгірда планувати та проводити наступальні та оборонні операції вдень та вночі, взаємодіючи один з одним та об'єднуючи підрозділи бойового забезпечення та постачання", — зазначав командир полковник Ауреліус Мотеюнас.

У навчаннях беруть участь союзники з Бельгії, Чехії, Сполучених Штатів Америки, Люксембургу та Німеччини.

Нагадаємо, раніше Кащюнас повідомляв, що литовська агенція оборонних ресурсів готова закупити дрони у п'яти місцевих виробників. Йдеться про суму у вісім мільйонів євро. Безпілотники передбачені для литовських і українських сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2024 14:38