Україна та Литва підписали меморандум про співпрацю у сфері оборони

У середу, 11 вересня, Україна та Литва під час Форуму оборонної промисловості в Києві підписали меморандум про співпрацю у сфері оборони.

Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа.

"Відкрито Форум оборонної промисловості у Києві, де було підписано угоду про співпрацю в галузі оборони. Зайнятість в оборонній промисловості зростає, а високі технології та інженерія допомагають розробляти сучасні рішення на полі бою", — написав він у соцмережі Х.

Також лідер Литви наголосив на тому, що "об'єднані зусилля приведуть до перемоги України".

Варто зазначити, що 11 вересня президент Литви Гітанас Науседа прибув до Києва, де мав зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. 

Нагадаємо, 28 серпня Литва передала Україні новий пакет військової допомоги. Зокрема, до нього увійшли системи протидії безпілотникам.

Раніше міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас інформував, що литовська агенція оборонних ресурсів готова закупити дрони у п'яти місцевих виробників. Йдеться про суму у вісім мільйонів євро. Безпілотники передбачені для литовських і українських сил.

Також Україна отримає від Литви кошти на закупівлю ракет-дронів українського виробництва "Паляниця". Йдеться про 10 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 11.09.2024 17:44